Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Isporuka toplinske energije


Općina Žakanje isporučuje korisnicima toplinsku energiju iz postrojenja instaliranih u poslovno-stambenoj građevini u Žakanju s projektiranom snagom od 420 kwh putem postojeće mreže za centralno grijanje izrađeno po izvedbenom projektu.

Sezona grijanja počinje 15. listopada tekuće godine i traje do 15. travnja naredne godine.

Zagrijavanje stanova i poslovnog prostora može otpočeti i prije službenog početka sezone grijanja navedene u stavku 1. ovog članka ukoliko je vanjska temperatura u trajanju od 3 dana niža od 13 C, te prekinuti ili kasnije početi u slučaju povoljnih meteoroloških prilika.

Izračun cijene toplinske energije dijeli se na fiksni dio (paušal) i varijabilni dio.

Fiksni dio (paušal) plaća se svih 12 mjeseci u godini neovisno o potrošnji, a njime se pokrivaju opći troškovi: električna energija, tekuće servisiranje i održavanje, amortizacija i plaća ložača (50%)).

Cijena fiksnog dijela obračunava se jednom godišnje za tekuću godinu, a na temelju stvarno ostvarenih troškova u prethodnoj godini.

Cijena fiksnog dijela obračunava se po površini korisne grijane površine.

Varijabilni dio obračunava se na dva modela, ovisno o tome da li je na obračunskom mjernom mjestu ugrađen mjerač potrošnje toplinske energije ili nije.

Model A- Obračun na bazi korisne grijane površine: Varijabilni dio obračunava se na temelju korisne grijane površine (kn/m2).

Model B- Obračun na bazi stvarne potrošnje: Varijabilni dio obračunava se na temelju potrošnje toplinske energije na obračunskom mjernom mjestu (kn/kWh).