Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Sufinanciranje prijevoza učenika

Odlukom o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola na području Karlovačke županije i redovitih učenika Osnovne škole Žakanje za školsku godinu 2023./2024. (u daljnjem tekstu: Odluka), utvrđuje se način sufinanciranja:

-         troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola na području Karlovačke županije u školskoj godini 2023./2024., a koji su pravo na sufinanciranje troškova prijevoza ostvarili temeljem Odluke Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2023./2024. (Narodne novine, 95/23), (u daljnjem tekstu: Odluka Vlade RH) i temeljem Odluke Karlovačke županije o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola na području Karlovačke županije za školsku godinu 2023. / 24 (u daljnjem tekstu: Odluka Karlovačke županije).

-        troškova javnog prijevoza redovitih učenika Osnovne škole Žakanje u školskoj godini 2023./2024., za učenike od 1. do 4. razreda koji žive u naseljima udaljenim od škole manje od tri kilometra, kao i za učenike od 5. do 8. razreda koji žive u naseljima udaljenima od škole manje od pet kilometara.


Žakanje sufinancira troškove javnog prijevoza učenika u iznosu od 12,5% od iznosa utvrđenog Odlukom Vlade RH i to za redovite učenike srednjih škola na području Karlovačke županije koji imaju adresu prebivališta odnosno boravišta na području Općine Žakanje.

Općina Žakanje radi veće sigurnosti učenika, financira troškove javnog prijevoza u iznosu od 20,00 eura / 150,69 kn mjesečno po učeniku (bez PDV-a) odnosno 25,00 eura / 188,36 kn (s PDV-om) učenicima Osnovne škole Žakanje od 1. do 4. razreda koji žive u naseljima udaljenim od škole manje od tri kilometra, kao i za učenike od 5. do 8. razreda koji žive u naseljima udaljenima od škole manje od pet kilometara, te imaju prijavljeno prebivalište odnosno boravište na području Općine Žakanje, a koji pravo na sufinanciranje istih troškova nisu stekli po drugoj osnovi.