Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Rekonstrukcija i opremanje prostora za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića Pčelica Žakanje

13.03.2024

Načelnik Općine Žakanje je 13. ožujka 2024. godine u Zagrebu potpisao Ugovor o financiranju projekta „Rekonstrukcija i opremanje prostora za proširenje Dječjeg vrtića Pčelica Žakanje“ te je tako osigurano 114.673 eura za provedbu projekta.

Predmetno ulaganje odnosi se na rekonstrukciju i opremanje postojećeg prostora u potkrovlju iste zgrade u kojoj se nalazi postojeći Dječji vrtić (122 m2), koji je Općina Žakanje kupila za potrebe proširenja kapaciteta DV Pčelica Žakanje. Prostor je uređen kao roh-bau te ga je potrebno privesti namjeni, a po realizaciji projekta poslovna namjena prostora promijenit će se za namjenu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Realizacijom ovog projekta želimo postići cilj da što više djece s područja Općine Žakanje bude obuhvaćeno ranim i predškolskim odgojem i obrazovanjem, te da se zaustavi negativan demografski trend. Postojeći kapaciteti Dječjeg vrtića Pčelica Žakanje nisu dostatni te je nužno osigurati dodatni prostor. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja i Državnog zavoda za statistiku na području Općine Žakanje je 68 živorođene djece u dobi za vrtić, a postojeći kapaciteti su 32 mjesta. Prema tome postojeći kapaciteti za upis živorođene djece u dobi za vrtić iznose 47,06%. Rekonstrukcijom i opremanjem dodatnog prostora osigurat će se dodatni kapaciteti za još jednu vrtićku skupinu (20 djece). Time će se povećati kapaciteti na 76,47%.