Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Modernizacija prometnica na području općine Žakanje u 2023. godini

01.12.2023

Općina Žakanje i ove je godine uložila znatna sredstva u modernizaciju prometnica, ukupno 74.562,65 eura. Tako su u potpunosti modernizirane nerazvrstane prometnice u Bubnjarcima, odvojak Čulig, te u Zaluki Lipničkoj, odvojci Donje selo, Vidervolj, Radman i Mravunac.

Prijavom na Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarsrtva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općina Žakanje osigurala je dio sredstava potrebnih za realizaciju projekta u iznosu od 26.000,00 eura.

Općina Žakanje mala je ruralna zajednica na sjeverozapadu Karlovačke županije. Zbog loše prometne povezanosti, mještanima naše Općine nisu dostupni svi sadržaji, aktivnosti i mogućnosti kao stanovnicima većih gradova, te su stoga naši mještani u mnogočemu zakinuti. Dostupnost različitih sadržaja (radno mjesto, slobodne aktivnosti i sl.) ovisi uglavnom o izgrađenosti prometnica i dobroj povezanosti Općine Žakanje sa većim sredinama, te je ulaganje u održavanje, modernizaciju i izgradnju cesta važno za održivi povratak, ostanak, naseljavanje i stvaranje održivih uvjeta života na području općine Žakanje. Tako će se unapređenjem komunalne infrastrukture pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji Općine Žakanje.