Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Uređenje malonogometnog igrališta s umjetnom travom

24.01.2024

U sklopu sportsko-rekreacijskog centra uređeno je novo malonogometno igralište s umjetnom travom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 230.000,00 eura.

Općina Žakanje osigurala je iz vlastitih izvora sredstva u iznosu od 75.110,18 eura. Kroz natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini osigurana je potpora u iznosu od 13.234,70 €

Projekt je realiziran u suradnji s Karlovačkom županijom, koja je za realizaciju projekta osigurala iznos od  48.952,15 eura, Hrvatskim nogometnim savezom koji je u potpunosti pokrio troškove nabave i ugradnje umjetne trave u iznosu od 50.000 eura, a Kamenolom Žakanje donirao je kameni materijal u vrijednosti od 14.718,59 eura.

Uređenjem igrališta doprinosi se povećanju kvalitete sportske infrastrukture za sigurno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mještana na području općine Žakanje, što se pozitivno odražava na kvalitetu života stanovnika na navedenom području.

Realizacijom projekta smanjio se nedostatak sportskih kapaciteta na području općine Žakanje te se osigurala dostupnost sigurne i tehnički ispravne sportske građevine svim korisnicima na lokalnom i regionalnom području odnosno području Republike Hrvatske.

Igralište služi za rekreativne sportske igre, mali nogomet, rukomet i tjelovježbeni program, kod skupine rekreativaca svih dobnih skupina te program razvoja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti kod djece predškolske i školske dobi.

Igralište koriste članovi NK Croatia ’78 za redovite treninge i pripreme, rekreativne skupine odraslih za individualne tjelovježbene i sportske, učenici OŠ Žakanje za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, djeca Dječjeg vrtića Pčelica za tjelovježbu, razvoj motoričkih sposobnosti i sl.

Igralište će se moći koristiti i za organizaciju sportskog kampa za djecu i mlade, putem kojeg će se educirati o dobrobitima tjelovježbenog sustava za zdravlje. Osim toga, igralište će koristiti djeca i mladi nakon škole na dnevnoj bazi.

Provedbom ovog projekta u Općini od 1734 stanovnika osigurali su se bolji uvjeti za sve korisnike terena te se potaknulo još više ljudi na tjelovježbu i sportske aktivnosti.