Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Rekonstrukcija i opremanje prostora za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića Pčelica Žakanje

07.01.2024

Općina Žakanje uspješno se prijavila na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstavaIzgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Pozivreferentni broj: C3.1.R1-I1.02 iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., te tako osigurala 114.673 eura za provedbu projekta "Rekonstrukcija i opremanje prostora za proširenje Dječjeg vrtića Pčelica Žakanje".

U okviru projekta provest će se rekonstrukcija i opremanje postojećeg prostora odnosno izvedba građevinskih i drugih radova te opremanje kako bi se dobio dodatni prostor za boravak djece. Potkrovni prostor koji je predmet proširenja vrtića nalazi se u potkrovlju zgradu, a do njega se dolazi evakuacijskim stubištem iz prizemlja ili posredno iz prostora vrtića u potkrovlju preko stubišta. Prostor je uređen kao roh-bau te ga je potrebno privesti namjeni. Zahvati se odnose na unutarnje uređenje postojećeg potkrovnog prostora, s prilagodbom instalacija vodovoda, odvodnje, grijanja, hlađenja i elektroinstalacija.

Navedenim projektnim aktivnostima uredit će se dnevni boravak za jednu dodatnu vrtićku skupinu (20 djece).

Ciljane skupine su:

  • živorođena djeca u dobi za vrtić na području općine Žakanje, njih 68 kako bi im se omogućila dostupnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, 
  • roditelji koji imaju prebivalište na području Općine Žakanje i okolice, kojima se omogućuje adekvatna skrb o njihovoj djeci te 
  • lokalno stanovništvo s naglaskom na obitelji s djecom i obitelji koje planiraju imati djecu. 

Planiranom intervencijom povećat će se postojeći kapaciteti Dječjeg vrtića Pčelica Žakanje te će se postojeći kapaciteti za upis živorođene djece u dobi za vrtić povećati s 47,06 % (32 mjesta) na 76,47% (52 mjesta). Tako će se izravno doprinijeti poboljšanju pristupa ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.

„Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”