Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Obavijest o isplati sredstava za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče nastale u srpnju 2023. godine

22.01.2024

Obavještavaju se oštećenici koji su prijavili štete na obiteljskim i višestambenim neosiguranim objektima u vlasništvu fizičkih osoba na području općine Žakanje, kao posljedicu elementarne nepogode tuče koja je nastala u srpnju 2023. godine, da su sredstva pomoći odobrena iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, te će Općina Žakanje u narednom periodu vršiti isplatu.

Sukladno Odluci Županijske skupštine Karlovačke županije o kriterijima za dodjelu pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode nastale u srpnju 2023. godine sredstva će se rasporediti:

  • do 60% vrijednosti prijavljenih šteta za obiteljske i višestambene objekte te
  • do 100% vrijednosti troškova koje su imale službe civilne zaštite za nužnu sanaciju stambenih objekata u vlasništvu fizičkih osoba i troškova skupljanja i zbrinjavanja otpada od sanacije šteta.

 Za isplatu pomoći potrebno je popunjen i vlastoručno potpisan obrazac 1 -  „ZAHTJEV ZA DODJELU FINANCIJSKE POMOĆI ZA UBLAŽAVANJE I UKLANJANJE POSLJEDICA PRIRODNE NEPOGODE TUČE NA OBITELJSKIM I VIŠESTAMBENIM OBJEKTIMA“ dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Žakanje OSOBNO ILI POŠTOM PREPORUČENO na adresu OPĆINA ŽAKANJE, Žakanje 58, 47276 Žakanje.

Uz obrazac potrebno je priložiti račune za troškove sanacije štete (nabavu materijala, troškovi izvođača) i fotografije iz kojih je vidljivo da je šteta sanirana.

Općina Žakanje također će organizirati zbrinjavanje otpada koji sadržava azbest, a koji je nastao kao posljedica elementarne nepogodne tuče. Pozivaju se oštećenici koji posjeduju takav otpad da dostave podatke o lokaciji i količini. Podaci se dostavljaju popunjavanjem Obrasca 2 – Podaci o otpadu koji sadrži azbest.

Za više informacija slobodno se obratite:

  • u Jedinstveni upravi odjel Općine Žakanje, Žakanje 58, Žakanje
  • na adresu e-pošte: opcina.zakanje1@ka.t-com.hr
  • na broj telefona: 047/757-836

 


Obrazac 1 - Zahtjev za dodjelu financijske pomoći

 

Obrazac 2 - Podaci o otpadu koji sadrži azbest