Slažem se
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se". Želite li saznati više o kolačićima kliknite ovdje.

Proslava Dana Općine Žakanje

22.04.2022

Danas, 22.04.2022. godine Općina Žakanje obilježila je Dan Općine Žakanje te proslavila svoj 29. rođendan. 

Proslava je počela svetom Misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Žakanju koju je predvodio župnik, vlč. Mario Škof Žugec, a župni zbor uveličao svojim pjevanjem.

Svečana sjednice održana je u Osnovnoj školi Žakanje kojoj su se uz općinske vijećnike odazvali brojni uzvanici: državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan-Dolinar, gradonačelnici i načelnici Gradova i Općine s područja Karlovačke županije, predstavnici institucija, Mjesnih odbora, udruga civilnog društva, poduzetnici i obrtnici, predstavnici medija i drugi.

Ovom prigodom podijeljene su i Nagrade Općine Žakanje koje su ove godine pripale doktoru Željku Maršiću za dugogodišnji doprinos u razvoju zdravstva na području Općine Žakanje, župniku velečasnom Mariu Škofu Žugecu za doprinos u promicaju duhovnih vrijednosti te gospođi Nadi Gršić za dugogodišnje časno i uzorno obavljanje službe.

Proslavu su uveličale učenice Osnovne škole Žakanje i Glazbene škole Žakanje Nina Gregurić, Hana Katunić i Sara Srbelj-Dehlić koje su na klaviru odvirale nekoliko skladbi.

Svim mještanima želimo sretan Dan Općine Žakanje, zahvaljujemo na dosadašnjoj i veselimo se svakoj daljnoj suradnji i zajedničkim projektima za boljitak svih mještana ove naše male općine.