Program zapošljavanja žena "Zaželi"

29.08.2017

Općina Žakanje uključit će se kao partner u provedbu Programa zapošljavanja žena "Zaželi" koji će se financirat u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvnenog križa Ozalj, a ostali partneri uz Općinu Žakanje su i Grad Ozalj te Općine Kamanje i Ribnik.

 

Ovim putem pozivamo da nam se jave sve mještanke Općine Žakanje, koje su zainteresirane za zapošljavanje u okviru programa "Zaželi", s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.


Žene će se zaposliti na 24 mjeseca, a obavljat će slijedeće poslove: 

- pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, 

- u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika; 

- pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni; 

- pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…); 

- pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, 

- pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima

 

Isto tako, pozivamo Vas da nam dostavite podatke o potencijalnim krajnjim korisnicima (starijima i nemoćnima osobama) kojima je pomoć potrebna, a koji bi takvu pomoć i prihvatili!